За мен

Здравейте аз съм Наталия Маламова

Здравейте аз съм Наталия Маламова

 

По образование съм магистър - психолог. Завършила съм своето образование в ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” през 2005 година.През есента на 2006 година и началото на 2007 година се обучавах в Института по позитивна психотерапия за работа с деца в детските модули “Приказна терапия”, “Игрова терапия при развод и раздяла на родители родители”,“ Семейна игрова терапия, работа с родителите“, „ Рисунка в терапията с деца“, “Агресивно поведение” 

Преминала съм базисно обучение по позитивна психотерапия през 2008/2009 година към Института по позитивна психотерапия с обучител Милена Манова. Обучението дава знания и умения за работа с метода на позитивната психотерапия в индивидуални или групови сесии, техники за позитивно мислене и решаване на кризисни и конфликтни ситуации, за разгръщане на социални умения на личността и групата. 

Занимавам се с авторско писане в областта на приложната психология и провеждам семинари и курсове за личностно и духовно развитие. 

Сертифициран треньор по личностно развитие. 

Двугодишен опит в областта на зависимостите. 

Член на Дружеството на психолозите №:BG-RP-0370 


В момента живея и работя в град Пловдив. Омъжена съм, с две деца. Зодия Рак. За себе си мога да кажа, че от една страна съм романтичка ,мечтателка и пътешественичка, а от друга – вечно търсеща и упорита, емпатийна и състрадателна. 

В своя житейски път срещнах много хора, всеки от тях беше мой учител.Дълго търсих своята мисия, въпреки,че от дете ми доставяше удоволствие да помагам на хората, разбирах ги и успявах да ги заразя с моя позитивизъм и да им предам от моята енергия. Днес, превърнах това в своя професия. С удоволствие помагам на хората да открият своето призвание и да следват своите мечти. В срещите ми с хора от най-различни възрасти, с най-различен социален статус, степен на интелигентност аз получавам любов и признание за работата си. 

Ако днес, трябва да направя избор, то отново бих избрала професията на психолог и терапевт. Понякога носи болка, недоволство, напрежение, страдание.Но е толкова удовлетворяващо, когато си успял да помогнеш, да възстановиш хармонията в човек и живота му, да подобриш света му и взаимоотношенията, че няма нищо по-зареждащо от едно „ Благодаря!“ 


Специализация с деца, тинейджъри, възрастни.

В моята практика се занимавам с деца, тинейджъри, възрастни.

Тинейджъри - повишаване на самооценката, как да бъде приет в групата, колектива, умението да казват „Не“, как да устоявват на провокацията за употреба на ПАВ, изграждане на социални умения.

Проблемите, по които работим заедно с деца и родители са: - развод/раздяла на родители, детски страхове, -изграждане на социални умения - разпознаване на чувства и емоции, тяхното освобождаване, -вземане на решения, -как да се справят, когато попаднат в конфликтна ситуация, - осиновяване, смърт на родител - хиперактивност - нарушения в поведението - помощ при изграждането на навици - помощ и подкрепа на родители при дефицити във възпитанието и изграждането на семейни правила

Женски терапевтични групи - в тях жените, събуждат своята истинска енергия и си позволяват наистина да бъдат жени.Тук те се научават да получават и да дават любов.В групата те повишават своята самооценка, " излекуват своето вътрешно дете", превръщат се от жертви в уверени жени, намират своят път и научават, че щастието е в техните ръце. Научават се на успешна комуникация на първо място със себе си и след това с членовете на семейството. Семейни двойки, който търсят пътя един към друг - такива, които сега изграждат взаимоотношенията си, такива , които през годините са трансформирали любовта в безразличие, не рядко и в неприязън. С моя помощ те отново преоткриват себе си. Научават, че всеки от нас има различен език на любов.Откриват своя, този на партньора си и се научават да комуникират успешно. Заедно работим за изграждане на взаимно доверие, приемане, свързване и подкрепа на другия.

Индивидуални консултации при следните проблеми: - Състояния на тревожност - Раздяла с партньор - Загуба/смърт на близък - Страхове - Справяне с емоциите - Откриване на мисия - Подобряване на взаимоотношения - Уверено поведение - Справяне с конфликти / вътрешни и външни/ - искат да намерят своята мисия, - имат нужда от подкрепа за да разкрият своя потенциал и да преодолеят своите страхове, да спрат да се саботират и да превъзмогнат себе си.


Включително е и за вас, които търсите хармония в живота си, дали сте си сметка, че старите модели на мислене и поведение Ви пречат да живеете по начин по който искате. Помощта ми може да потърсите и когато сте се срещнали с изневяра, предстои Ви развод, търсите най-здравословния начин да се разделите с партньора. Животът Ви е поднесъл трудности, загубили сте завинаги близки хора, уволнили са Ви, не сте наясно правилно ли възпитавате дете си?...Всички Ви съветват, казват Ви, че го глезите или сте прекалено сторги...И още, още въпроси... И за вас лидери, мениджъри и собственици на фирми! На вас ще помогна с ефективните програми, които съм подготвила за здравословни навици и здравословно хранене на работното място. Тиймбилдинги за сплотяване на екип и по-висока ефективност, повишаване ефективността на работното място, управление на времето и теми по ваша заявка. И за всички, които търсят път към себе си и своето сърце. Смятат, че е време да предприемат някакви действия, но се страхуват да го направят сами. В мое лице ще намерите подкрепа, доверие, човек, който ще Ви държи за ръката, когато сте извън зоната си на конфорт и който вече сам е извървял този път и знае къде отива.