Блог / Женски болести

Тук може да намерите последните ми статии.

Женски болести


Женски болести

Има жени , които влизат някъде , и другите веднага ги забелязват . Те притежават самоувереност и магнетизъм , с които привличат останалите , и това става сякаш без всякакви усилия. Други пък са тяхна пълна противоположност – често са сякаш невидими и редовно правят коментари от рода на : „Никой не си спомня , че дори съм била там“. Разликата между тези два вида жени е ,че първите имат присъствие , а вторите – не. Тъжната истина е , че повечето жени не притежават нужното ниво на присъствие за да получават с лекота желаното внимание. Те не осъзнават какви сигнали изпращат , а много от тях нямат и увереността в своята автентична природа.

Все повече жената се отдалечава от себе си, от копнежите си от свързаността с най- женската си съжност, енергийния център – нейната утроба.

В 21 век женската утроба е все по- болна. А всъщност нейната сила е да дава живот. Чрез сексуалния акт жената отдава от своята енергия и зарежда мъжа. Ето защо  в миналото толкова много се е ценяла девствеността на жената.

Днес обаче тя боледува. Подтиска женствеността си, не обича на първо място себе си, после другите. Заболяваният най-често са свързани с отхвърляне на женската природа и натрупалите се негативи спрямо мъжкия свят.

Феминисткото движение от края на ХIХ век има своите привърженички и днес, но то носи и много женски проблеми. За една жена е много важно да се проявява като такава, но и да получава мъжка енергия. Мъжкото и женското са два полюса , две половинки на едно цяло. Неслучайно те се привличат взаимно. Създавайки     нашия свят , Бог веднага е разделил всичко в него на мъжко и женско начало.

Когато в живота се наруши равновесието между тези енергии , това веднага се отразява върху състоянието на половите органи.

Болестите на половите органи при жените също са резултат от отрицанието и избягването на мъжете или резултат от незадоволени отношения с противоположния пол.

Ако жената не умее да дарява и да получава физическа и духовна наслада по време на близостта си с един мъж, тя със сигурност има проблеми с половите органи.

Състоянието на органите в малкия таз отразява също така количеството и качеството на сексуалната енергия.

 

В следващите редове ще ви представя информация за заболяванията на женските полови органи. Тя е заимствана от книгата на д-р Валерий Синелников, „ Възлюби своята болест“. Той е руски психолог, психотерапевт и хомеопат. В книгата може да намерите информация за болестите от гледна точка на психологията и как да се преборите с тях.

Матката е символ на храма на женското творчество. Нейното състояние показва до каква степен сте успели да се проявите като жена, майка, съпруга.

 

Ендометриоза

Ако страдате от това заболяване , значи се чувствате незащитена като жена. Постоянно ви се струва ,че ви нападат , очаквате от мъжете само лоши неща.

Не можете и не знаете как да се реализирате като жена. При това постоянно отправяте упреци към себе си . Но съшо така упреци , претенции и обиди по адрес на мъжете.

Огорченията и разочарованията в живота водят до промени в матката. Често в такива случаи жените заменят люовта с някакви други ценни качества : почтеност , честност , нравственост.

 

Фибромиома на матката

 

Туморът на матката се появява в следствие на натрупани обиди и разочарования от мъжете. Постоянни мисли за предишни огорчения.

В такива ситуации жените смятат, че им е нанасяно унижение по женското достойнство.

 

Възпаление на външните полови органи , вагинит, бяло течение.

Гениталиите символизират женските принципи. Проблемите с външните полови органи отразяват страха да не сте на висота , страха за своята женственост. Изпитвате подсъзнателна агресия към мъжете : натрупани обиди, претенции, яд, презрение. Възпълението на вулвата и влагалището показват ,че се чувствате уязвена като жена. Смятате ,че жените са безсилни да оказват влияние върху противоположния пол.

 

Дисменорея / разстройство на менструалния цикъл/

Изпитвате омраза към женското си тяло , отричате или отхвърляте женствеността си.

Съмненията относно женствеността ви задължително са свързани с подсъзнателната агресия към мъжете. Момичетата я наследяват от майките си и това се отразява върху половото им развитие.

Друга причина , която може да доведе до нарушение в цикъла – това е чувството за вина и страхът свързан със секса. Може би имате и убеждението ,че всичко , което е свързано с гениталите е греховно и мръсно.

 

Киста и възпаление на яйчниците

 

Яйчниците символизират съзидателни женски центрове. Проблемите с яйчниците означават проблеми при реализацията на женското начало в този свят. Тази реализация е възпрепятствана от негативни мисли – блокове по отношение на себе си като жена и по отношение на мъжете.

 

Млечните жлези

 

Те символизират майчината грижа , износването , храненето и кърменето. Заболяването им е свързано с отказ от любов, внимание, грижа. Поставяте себе си на последно място. Вашият основен принцип е : „ Първо на ближния , а после на мен“.

Забравяте обаче една от божиите заповеди „ Обичай ближния си като самия себе си!“

Кисти и уплътнения

 

Те отразяват прекалените грижи , излишната протекция . Вие толкова се грижите за някого,че буквално го потискате. При това вие самите се отказвате от внимание и грижи.

За да се излекувате е необходимо да промените отношението към себе си. Традиционната медицина предлага само оперативно лечение, което е само временно решение.

 

Безплодие

 

Една от важните функции на подсъзнанието е да осигури появата на здраво и жизненоспособно потомство. Ако жената страда от безплодие , означава че в подсъзнанието има поведение , което унищожава бъдещото дете.

Причините може да са няколко;

  • Когато е започнала да води полов живот , жената може да се е страхувала да не забременее и това се е запечатало в подсъзнателната част на психиката и.
  • Вследствие на стари връзки , в които е натрупала гняв и обида спрямо партньора и не ги е изчистила
  • Гледа от високо на мъжа и го презира.

Силната подсъзнателна агресия по отношение на мъжете води до безплодие.Може да не е само презрение. Това може да са претенции към мъжете, натрупани обиди , ревност или омраза.

Страхът и противопоставянето на жизнения процес, несигурността в бъдещето също могат да бъдат причина.

Докато в подсъзнанието ви липсва готовност за поява на дете , ще имате проблеми със забременяването.

Може да поработите върху вътрешните си убеждения, да ги пренапишите. След това да създадете пространство за поява на детето като поработите с медитативни практики.

 

Използвана литература:

Рейчъл Джейн Грувър , „ Силата да си жена“

Валерий Синелников , „ Възлюби своята болест“